WWW.BODYBEST.DK

DIN Portal til Alt om Krop & Velvære


 

Vejledning:

Vitaminer & Mineraler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 chart.dk

 

 

 

Effekten af vitamin- og mineralholdig
ernæring og den egnede kost

A-vitamin
Fødevarekilder -
Mælk, ost, okselever

Funktioner -

  • Essential for the vision, growth and skeletal development.
  • Assists maintaining health skin and mucous membranes protecting the
        body's major organs.
  • Sætter de fleste af kroppens organer i stand til at fungere ordentligt.
  • Provides optimum immune function.

    betakarotin
    Fødevarekilder -
    Græskar, sød kartoffel, spinat, gulerødder

    Funktioner -

  • Fedtopløselig antioxidant
  • Medlem af karotinoid-familien
  • Når det er nødvendigt, omdannes det til A-vitamin i kroppen

    biotin
    Fødevarekilder -
    Udbredt i fødevarer. Almindeligvis mangler dette stof ikke i vores kost

    Funktioner -

  • Dette B-vitamin er involveret i kulhydratstofskiftet og fedt- og proteinsyntese.

    C-vitamin
    Fødevarekilder -
    Citrusfrugter, broccoli, grøn peber, jordbær, kål

    Funktioner -

  • Antioxidant
  • Necessary for formation of connective tissue, teeth and skeletal system
  • Important for assisting wound healing and gum tissue health
  • Nedbryder fedt
  • Øger jernoptagelsen

    calcium
    Fødevarekilder -
    Mejeriprodukter, små fisk med ben, tofu, mørkegrønne grønsager, bælgfrugter, mandler

    Funktioner -

  • Creates strong skeletal system and teeth
  • Stimulates blood clotting after an injury
  • Nødvendigt for normal muskel- og nerveaktivitet

    krom
    Fødevarekilder -
    Kød, uraffinerede fødevarer, vegetabilske olier

    Funktioner -

  • Nødvendigt for det normale glukosestofskifte
  • Påvirker kulhydrater, lipider og proteinstofskiftet

    cobalamin (B 12)
    Fødevarekilder -
    Kød, fisk, fjerkræ, skaldyr, mejeriprodukter, æg

    Funktioner -

  • Required for normal growth and production of red blood cells
  • Nødvendigt for folat-, kulhydrat-, fedt- og visse proteinstofskifter
  • Hjælper med at bevare et sundt nervesystem
  • Essential for DNA synthesis

    kobber
    Fødevarekilder -
    Østers, indvolde, chokolade, nødder, tørrede bælgfrugter, kornprodukter, tørret frugt, fjerkræ, skaldyr

    Funktioner -

  • Nødvendigt for jernstofskiftet og proteinsyntese
  • Forbindelse i et antioxiderende enzym
  • an element of pigmentation of skin, hair and eyes

    D-vitamin
    Fødevarekilder -
    FBeriget mælk, æg, fisk og lever

    Funktioner -

  • Promotes normal skeletal and tooth formation
  • Stimulerer optagelsen af calcium og phosphor
  • Vigtigt for calcium- og phosphorstofskiftet

    E-vitamin
    Fødevarekilder -
    Hvedekim, nødder, rejer, vegetabilske olier

    Funktioner -

  • Fedtopløselig antioxidant
  • Beskytter A-vitamin og umættede fedtsyrer
  • Assists maintenance of the normal red blood cells

    folinsyre
    Fødevarekilder -
    Spinat, asparges, romersk salat, persille, ølgær, bælgfrugter, broccoli, cantaloupemeloner, appelsiner

    Funktioner -

  • Folinsyre og B12 har de samme funktioner
  • Important for fetal development
  • During reproductive years, adequate folate intake is associated with a reduced
        incidence of neural tube defects (including spina bifida and ancencephaly)

    iodine
    Fødevarekilder -
    Seafoods mainly shellfish, fish and seaweed

    Funktioner -

  • Necessary for the creation of thyroid hormone (regulates growth, development
        and energy metabolism)

    jern
    Fødevarekilder -
    Oksekød, fisk, bønner, skaldyr, æg, tørret frugt

    Funktioner -

  • Nødvendig forbindelse i hæmaglobin (transporterer ilten rundt i blodet)
  • Involveret i energistofskiftet

    mangan
    Fødevarekilder -
    Hele kerner, bælgfrugter, nødder, te

    Funktioner -
     

  • Required for normal development of skeletal and connective tissues
  • Enzymforbindelse involveret i fedtsyresyntese
  • Nødvendig for kulhydratstofskiftet

    magnesium
    Fødevarekilder -
    Nødder, bælgfrugter, hele kerner, mørkegrønne grønsager, fisk

    Funktioner -

  • Nødvendig for normal muskel- og nerveaktivitet
  • Involved in metabolism of ATP and DNA

    molybdæn
    Fødevarekilder -
    Bælgfrugter, kornprodukter, indvolde

    Funktioner -

  • Vigtig bestanddel i adskillige af kroppens enzymer

    niacin (B3)
    Fødevarekilder -
    Tun, helleflynder, rosa laks, rejer, champignon, kylling, okselever, hvedeklid, asparges, peanuts, bagte kartofler

    Funktioner -

  • Fremmer frigørelsen af energi fra kulhydrater, fedt og proteiner

    pantothensyre (B5)
    Fødevarekilder -
    Kød, fisk, fjerkræ, bælgfrugter, fuldkornsprodukter

    Funktioner -
     

  • Hjælper med at frigøre energi fra fødevareprodukter
  • Vigtig bestanddel i fedtstofskiftet

    phosphor
    Fødevarekilder -
    Kød, fjerkræ, fisk, æg, mejeriprodukter, kornprodukter, kerner

    Funktioner -

  • Foruden calcium er det nødvendigt ved dannelse af knogler og tænder
  • Regulerer energi, der frigøres fra fødevareprodukter
  • A component of ATP (body's major energy source) and DNA (genetic material)

    pyridoxin (B6)
    Fødevarekilder -
    Bagte kartofler, spinat, kinakål, banan, asparges, sojabønner, solsikkefrø, okselever, kylling, tun, figner, vandmelon

    Funktioner -

  • Required for protein metabolism, nervous and immune system function
  • Involved in hormone and red blood creation

    riboflavin (B2)
    Fødevarekilder -
    Mejeriprodukter, broccoli, champignon, spinat, mandler, okselever, mørbrad

    Funktioner -

  • Fremmer produktionen af energi fra fødevareprodukter
  • Assists the formation of red blood cells
  • Nødvendig ved mange stofskifteforandringer i kroppen

    selen
    Fødevarekilder -
    Fisk, kød og kornprodukter

    Funktioner -

  • Fungerer som en antioxidant som en enzymbestanddel

    thiamin (B1)
    Fødevarekilder -
    Ølgær, solsikkekerner, hvedekim, vandmelon, kikærter, asparges, skinke

    Funktioner -

  • Fremmer kulhydratstofskiftet og energiproduktionen
  • Essential for normal nerve function

    zink
    Fødevarekilder -
    Østers, kød, fisk, fjerkræ, kornprodukter

    Funktioner -

  • Necessary for proper growth and development
  • Involveret i proteinsyntese og fordøjelsen
  • Immunfunktion
  • Vigtigt antioxiderende enzym

     

  •  

    Hjælp børn i tredje Verden

    Gør en Forskel

    Gennem initiativet Nourish the ChildrenTM går Nu Skin Enterprises (NSE) sammen med vores omfattende, verdensomspændende distributionsstyrke om at skaffe ernæring til verdens sultende børn. Vi er dybt bekymrede over, at der hver dag dør mere end 15.000 børn af fejlernæring rundt omkring i verden. Vores fælles mission er at være en effektiv kraft, der kan redde børneliv.

     

    KLIK HER OG GØR EN FORSKEL

     

      

     

     

     
     

     

     

     

     

     
     
     
     
     
     
     

    Copyright JM Data

    Siden administreres af www.webinfo.nu

    Siden er sidst opdateret d. 11. March 2004